Verkeersbesluit Montferland: opheffen parkeerverbod op de Noorder Markweg, de Broekweg en op de Spoelweg bij Loerbeek

DeMontferlandgids.nl kreeg de volgende bekendmaking binnen: Verkeersbesluit Montferland: opheffen parkeerverbod op de Noorder Markweg, de Broekweg en op de Spoelweg bij Loerbeek.

Meer informatie over deze bekendmaking:

Datum: 12 juni 2024InleidingOp een gedeelte van de Noorder Markweg, op de Broekweg en op de Spoelweg nabij Loerbeek is een parkeerverbod aanwezig. Het parkeerverbod staat aangegeven aan beide zijden van de weg met de verkeerstekens ‘E1’ (parkeerverbod). Dit parkeerverbod is medio 2020/2021 ingesteld om de parkeeroverlast bij een hondenasiel te beperken. In de huidige situatie is hier geen sprake meer van. Het parkeerverbod is hiermee overbodig geworden. OverwegingenOp grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.Op grond van artikel 18, eerste lid, onderdeel d van de Wegenverkeersweg is het college van burgemeesters en wethouders bevoegd tot het nemen van een verkeersbesluiten op gemeentelijke wegen. MaatregelHet opheffen van de aanwezige parkeerverboden op de Noorder Markweg, de Broekweg en op de Spoelweg bij Loerbeek. DoelstellingMet het verkeersbesluit wordt beoogd:•Het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan.•het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer.MotiveringHet verkeersbesluit wordt genomen gelet op het volgende:•Het parkeerverbod wordt verwijderd op een gedeelte van de Noorder Markweg, de Broekweg en op de Spoelweg nabij Loerbeek. •In het verleden kwamen mensen regelmatig asielhonden ophalen bij het hondenasiel aan de Noorder Markweg 9. In de huidige situatie is hier geen sprake meer van. Het parkeerverbod is hiermee overbodig geworden. •De weg waarop de verkeersmaatregel wordt getroffen is in beheer van de gemeente Montferland. BelangenafwegingMet het opheffen van het parkeerverbod worden geen belangen geschaad. GehoordConform artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is er overleg geweest met de politie.BesluitOp grond van het bovenstaande besluiten burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland tot het volgende:•Het opheffen van het aanwezige parkeerverbod op de Noorder Markweg, de Broekweg en op de Spoelweg nabij Loerbeek. Door het verwijderen van de verkeerstekens ‘E1’ (parkeerverbod) aan beide zijden van deze wegen. De locatie van het parkeerverbod staat weergegeven op de afbeelding die als bijlage aan dit verkeersbesluit is toegevoegd. Mededelingen

 

Onderwerp: Verkeer | Organisatie en beleid, officielepublicaties uit categorie officielepublicaties/gmb/2024.

Dit artikel verscheen op deMontferlandgids.nl op 13-06-2024.

Laat dit artikel viral gaan in Montferland, deel het met je vrienden!

Auteur

Foto van Redactie deMontferlandgids.nl
Redactie deMontferlandgids.nl

Weet wat er speelt in jouw buurt. Wij krijgen van de gemeente altijd als eerste de laatste vergunning aanvragen & andere bekendmakingen. Wij delen deze met onze lezers.

  1. Bekendmakingen Montferland
  2. gmb-2024-244365

Gerelateerde berichten