Vastgesteld bestemmingsplan ‘Lengel, Regelstation Oude Tramweg 28’, Montferland

DeMontferlandgids.nl kreeg de volgende bekendmaking binnen: Vastgesteld bestemmingsplan ‘Lengel, Regelstation Oude Tramweg 28’, Montferland.

Meer informatie over deze bekendmaking:

Burgemeester en wethouders van Montferland maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 30 november 2023 het bestemmingsplan ‘Lengel, Regelstation Oude Tramweg 28’ heeft vastgesteld. Liander heeft het voornemen om aan de Oude Tramweg 28 te Lengel een nieuw regelstation te realiseren op het perceel direct grenzend en gelegen aan de oostzijde van het bestaande regelstation. Dit nieuwe regelstation omvat een gebouw van circa 4,2 meter hoog met daarnaast een drietal transformatoren van circa 4,5 meter hoog. De totale oppervlakte van het gebouw en de transformatoren bedraagt circa 580 m2. Het vastgestelde bestemmingsplan is gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, dat eerder ter inzage heeft gelegen. De wijzigingen zien toe op het verwerken van het nader ecologisch onderzoek, de notitie veiligheidsafstanden en het landschapsinpassingsplan. Verder zijn enkele kleinere tekstuele aanpassingen verwerkt. Het bestemmingsplan ligt met ingang van 20 december 2023 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis in Didam (Bergvredestraat 10) en is tevens te raadplegen via: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/view?planidn=NL.IMRO.1955.bplglglalgregelsta-va01. Gedurende de hierboven genoemde termijn kan tegen het besluit van de gemeenteraad schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door: 1.een belanghebbende die tijdig een zienswijze aangaande het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft kenbaar gemaakt; 2.een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn of haar zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken; 3.een belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad van Montferland bij de vaststelling van het plan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van bovengenoemde termijn, tenzij binnen de beroepstermijn in samenhang met een ingediend beroep een afzonderlijk verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van bovengenoemde afdeling van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Onderwerp: Ruimte en infrastructuur | Organisatie en beleid, officielepublicaties uit categorie officielepublicaties/gmb/2023.

Dit artikel verscheen op deMontferlandgids.nl op 20-12-2023.

Laat dit artikel viral gaan in Montferland, deel het met je vrienden!

Auteur

Picture of Redactie deMontferlandgids.nl
Redactie deMontferlandgids.nl

Weet wat er speelt in jouw buurt. Wij krijgen van de gemeente altijd als eerste de laatste vergunning aanvragen & andere bekendmakingen. Wij delen deze met onze lezers.

  1. Bekendmakingen Montferland
  2. gmb-2023-541866

Gerelateerde berichten